Hva er spor?

For hunden er luktesansen en svært viktig sans som gir den uendelig med informasjon. Hunder flest elsker å bruke nesen.

For å gå spor må hunden bruke luktesansen og tolke luftinntrykk på en strukturert måte. Dette gjør hunden langt hurtigere sliten enn når vi går tur. Det kreves også at hunden må konsentrere seg og roe seg ned for å løse oppgaven. Spor er også noen av ferdighetene som redningshunder, politihunder, og de som skal konkurrere innen bruks, IPO og RIK må mestre.

Men enhver hund vil ha glede av å gå spor som en aktivitet selv om man ikke har planer om å konkurrere. Man jobber på hundens premisser. Og med en forholdsvis liten egen innsats kan en aktivisere hunden. Å trene spor er noe en kan gjøre uten å være avhengig av andre til å hjelpe seg selv om det selvfølgelig er hyggelig å trene sammen.

Hva er rundering?

Rundering er en stor og sammensatt øvelse der hunden skal løpe med høy nese og scanne vinden for luktmolekyler. Hunden skal løpe der fører sender, 50-70m ut til siden, dreie ca 30m fremover for så å returnere tilbake til fører som sender den tilsvarende ut på motsatt side. Fører skal hele tiden bevege seg fremover på midtlinja, for eksempel en sti. Når hunden finner mennesker skal den enten melde med bringkobbel ( apportere del av halsband tilbake til fører) eller den skal sitte ved mennesket i skogen og halse til fører kommer ut. Øvelsen rundering brukes i politi, forsvar, redning, RIK programmet, NBF programmet mm.

Instruktøren er Trinn II BRUKS instruktør som eneste på Haugalandet. Det finnes kun to Trinn II instruktører i Rogaland, nummer to heter Cato og bor i Sørfylket.

Pris fra 1/8-19 kr 1600,- helg. 1 dags kurs kr 900,-  Sted : Haugesund/Karmøy.

Ønsker du å gå sporkurs ? Meld deg på her!