Hydrostatisk trykk påvirker ledd – fører til smertelindring, gir bedre sirkulasjon og utholdenhet, økt bevegelsesomfang i ledd samt øker stabiliteten.

Hvilke skader kan man rehabilitere ved hjelp av vanntrening?

Skade/ defekt i :

Korsbånd

Nakke

Rygg

Skulder

Albue

Hofter

Nevrologiske skader

Leddbånd, sener, ligamenter

I tillegg er det gunstig for :

Gamle hunder

Artrosepasienter

Halthetsutredning

Ved overvekt

Vedlikeholdstrening for aktive hunder, sport- og tjenestehunder.

 

I en rehabiliteringsperiode etter skade eller operasjon så er det viktig at man som hundeeier følger veterinærens og fysio- rehabiliteringsterapeutens råd om kontrollert opptrening. I starten luftes hunden i bånd; hvor lenge kommer an på type skade.

Forskning viser at vanntrening er en avlastende og skånsom treningsform som er svært gunstig for både menneske og dyr. I vann trenes hundens styrke , kondisjon, bevegelighet, koordinasjon og balanse. I tilegg stimuleres hunden mentalt.

Ettersom leddene belastes svært lite i vann får hunden i det våte element skånsom mosjon hvor leddvæskeproduksjonen stimuleres og leddene trenes i et større bevegelsesomfang enn “på land”. Ved kontrollert trening i vann blir muskler, sener og ligament smidige samtidig som koordinasjonen forbedres. Vannet gir støtte og derfor trenes balanseorganet på en naturlig og avslappet måte. Andre fordelaktige moment ved vanntrening er at det gir en avslappende effekt på muskulatur samtidig som sirkulasjonen øker. Dermed kan man si at hunden får en sekundær smertelindrende effekt ved rehabilitering i vann.