Laserbehandling er en anerkjent behandlingsmetode som har blitt brukt på mennesker og dyr i mange tiår. Det finnes flere typer laser. Terapeutisk/medisinsk laser er den typen jeg bruker ved behandling.
Forskning har vist at laserlyset har positiv effekt på mange områder. Av eksempler kan nevnes ødemer, inflammasjoner, dårlig blodsirkulasjon i muskulatur, problemer i seneapparat og ledd, sårheling mm.
Laser er, enkelt forklart, et apparat som produserer synlig og usynlig lys.

Ulike individer kan reagere ulikt på laserbehandling.

Energioverskudd:
Det hender iblant at smerte forsvinner nesten umiddelbart etter en laserbehandling.
I slike tilfeller er det svært viktig at hundeeier forholder seg til de råd vedrørende aktivitet gitt av veterinær, særlig hvis laserbehandling brukes som rehabilitering etter operasjon.
Dette at hunden viser en plutselig lyst til å løpe / får løpekick, betyr ikke at den er frisk. Hunden skal, uansett, ha regulert aktivitet etter veterinærens råd.

Trøtthet:
En annen reaksjon ved bruk av laserbehandling er trøtthet. Hunden kan føle seg svært trøtt under eller etter en behandling. Dette kan for eksempel komme av at en smerte slippe tak.

Smertereaksjon:
En tredje ting man skal vite om er at smertereaksjon kan oppstå. Dette er som følge av at en skade “akutiseres” når lekningsprosessen setter i gang. Smerte kan opptre 6-24 timer etter behandling. Smertereaksjon opptrer oftest ifm problem av kronisk natur. En eventuell smertereaksjon skal tolkes som et positivt svar på behandlingen.

Andre reaksjoner:

  • Muskelavslapping
  • Nervestimulering
  • Bedre sirkulasjon
  • Stølhet/ låsninger slipper.