Om meg

Siwi Endresen heter jeg og bor sammen med hundene mine Zuki født i 2007 og Zana født i 2016.

Første hunden kom i hus i 1998, og siden da har hverdagen bestått av mye tur og trening av hund. Utallige kurs har det blitt i løpet av årene innen grunnlydighet, konkurranserettet lydighet og spor, rundering og feltsøk. Det har også vært enkelte innslag av kurs i agility og i hundesporten smeller.

Hittil har jeg vært så heldig å få eie fire fantastiske hunder: blandingshundene Sheeba og Sasha samt Belgerne Tyson, Zana og Zuki. Schäferhundene Mia og Chicko var i hundeholdet tidlig på 2000 tallet. De to var begge omplasseringshunder som ble trent opp og omplassert videre til nytt hjem hvor de begge ble 13 år gamle og levde gode liv.

Interessen for lydighet har hele tiden vært sentral for meg, og både Sheeba, Tyson og Zuki har blitt vist frem i lydighetsringen. Sistnevnte ble champion i lydighet 2,5 år gammel, og med en 8 plass i Norgesmesterskap som beste resultat i 2009. Zuki konkurrerer også øverste klasse spor (A). I 2015 begynte Zuki og jeg å konkurrere i rallylydighet; hun ble Norgesmester i 2016!

Før hunder kom i hus, ble katten trent til å sitte på kommando og å hente ting.

Klok og lærenem pus : )

I 2009 begynte jeg for alvor å interessere meg for fysisk trening av hund samt forebygging av skader. Etterhvert tok jeg et grunnkurs i hundemassasje for å kunne behandle egne hunder. En kan vel trygt si at dette grunnkurset var såpass interessant for meg at det ballet på seg. I 2012 ble jeg autorisert massasjeterapeut fra Nordisk hundemassasjeskole og har siden da jobbet med hundemassasje.

I 2013 tok jeg kurs innen laserterapi hos Lars Hode som troner det svenske lasermedisinske selskapet og fikk etter endt kurs sertifisering innen bruk av medisinsk laser.

I 2014-2015 har jeg tatt en videreutdannelse innen fysio- rehabilitering av hund og er nå autorisert fysio/rehabiliteringsterapeut.